
Bland hvetemel, melis og bakepulver sammen
Gni (med lette fingrer) smøret inn i melblandingen til det ser ut som brødsmuler. Ellers kan du bruke K-visken på kjøkkenmaskinen.
Bland in rosinene.
Tilsett kulturmjøken og egget og elte sammen til en klissete deig. Ikke jobbe for mye med deigen og bruker lette hender.
Dryss litt mel ut på benken og velt ut deigen. Bring sammen til en lett, myk deig med litt ekstra mel.
Kjevle eller press ut deigen så den er 2,5 cm tykk. Prikk ut med en 6cm rund utstikker.
Kle bakebretten med bakepapir. Sett sconesene på brettet og pensle med egg.
Sett ovnen på 220C/ 200C fan og bake i 12 minutter, eller til passelig brun.
Spise samme dag, eller fryse når kaldt. Tine frå fryst og varme i ovnen 160C i 3 minutter, cirka
Servere med syltetøy, pisket krem eller rømme. Nam nam.
Ingredients
Directions
Bland hvetemel, melis og bakepulver sammen
Gni (med lette fingrer) smøret inn i melblandingen til det ser ut som brødsmuler. Ellers kan du bruke K-visken på kjøkkenmaskinen.
Bland in rosinene.
Tilsett kulturmjøken og egget og elte sammen til en klissete deig. Ikke jobbe for mye med deigen og bruker lette hender.
Dryss litt mel ut på benken og velt ut deigen. Bring sammen til en lett, myk deig med litt ekstra mel.
Kjevle eller press ut deigen så den er 2,5 cm tykk. Prikk ut med en 6cm rund utstikker.
Kle bakebretten med bakepapir. Sett sconesene på brettet og pensle med egg.
Sett ovnen på 220C/ 200C fan og bake i 12 minutter, eller til passelig brun.
Spise samme dag, eller fryse når kaldt. Tine frå fryst og varme i ovnen 160C i 3 minutter, cirka
Servere med syltetøy, pisket krem eller rømme. Nam nam.