Scones

AuthorGamlebutikkenCategoryDifficultyIntermediate
Yields1 Serving
Prep Time30 minsCook Time15 minsTotal Time45 mins
 250 g Hvetemel
 16 g Bakepulver
 40 g Melis
 50 g Smør, i terninger
 50 g Rosiner
 1 Egg, plus en til pensling, lett pisket
 125 ml Kulturmjølk
1

Bland hvetemel, melis og bakepulver sammen

2

Gni (med lette fingrer) smøret inn i melblandingen til det ser ut som brødsmuler. Ellers kan du bruke K-visken på kjøkkenmaskinen.

3

Bland in rosinene.

4

Tilsett kulturmjøken og egget og elte sammen til en klissete deig. Ikke jobbe for mye med deigen og bruker lette hender.

5

Dryss litt mel ut på benken og velt ut deigen. Bring sammen til en lett, myk deig med litt ekstra mel.

6

Kjevle eller press ut deigen så den er 2,5 cm tykk. Prikk ut med en 6cm rund utstikker.

7

Kle bakebretten med bakepapir. Sett sconesene på brettet og pensle med egg.

8

Sett ovnen på 220C/ 200C fan og bake i 12 minutter, eller til passelig brun.

9

Spise samme dag, eller fryse når kaldt. Tine frå fryst og varme i ovnen 160C i 3 minutter, cirka

10

Servere med syltetøy, pisket krem eller rømme. Nam nam.

Ingredients

 250 g Hvetemel
 16 g Bakepulver
 40 g Melis
 50 g Smør, i terninger
 50 g Rosiner
 1 Egg, plus en til pensling, lett pisket
 125 ml Kulturmjølk

Directions

1

Bland hvetemel, melis og bakepulver sammen

2

Gni (med lette fingrer) smøret inn i melblandingen til det ser ut som brødsmuler. Ellers kan du bruke K-visken på kjøkkenmaskinen.

3

Bland in rosinene.

4

Tilsett kulturmjøken og egget og elte sammen til en klissete deig. Ikke jobbe for mye med deigen og bruker lette hender.

5

Dryss litt mel ut på benken og velt ut deigen. Bring sammen til en lett, myk deig med litt ekstra mel.

6

Kjevle eller press ut deigen så den er 2,5 cm tykk. Prikk ut med en 6cm rund utstikker.

7

Kle bakebretten med bakepapir. Sett sconesene på brettet og pensle med egg.

8

Sett ovnen på 220C/ 200C fan og bake i 12 minutter, eller til passelig brun.

9

Spise samme dag, eller fryse når kaldt. Tine frå fryst og varme i ovnen 160C i 3 minutter, cirka

10

Servere med syltetøy, pisket krem eller rømme. Nam nam.

Scones