Eple og Tyttebær Chutney

AuthorGamlebutikkenCategoryDifficultyBeginner

Chutney er en eddik-basert "sylte", perfekt til en ostesmørbrød.

Yields1 Serving
Prep Time25 minsCook Time1 hr 20 minsTotal Time1 hr 45 mins

 1,50 kg Epler
 450 g Løk
 50 g Fersk ingefær
 1 tsp Heil peppar
 500 g Sukker
 250 ml Eple eddik
 500 g Tyttebær

1

Ta alle ingredienser, unntatt tyttebær, i en stor kjele. La det først kom opp til kok, før du la det småkoker i 50 minutter, til det tykner og det er ingen væske igjen.

2

Tilsett tyttebær og la småkoker i 10 minutter.

3

Ause varm chutney oppi varme, steriliserte glas og forsegler. Bevare i en kjølig, mørk plass. Holdbar i opp til 6 måneder. Ha i kjøleskap etter åpning.

Ingredients

 1,50 kg Epler
 450 g Løk
 50 g Fersk ingefær
 1 tsp Heil peppar
 500 g Sukker
 250 ml Eple eddik
 500 g Tyttebær

Directions

1

Ta alle ingredienser, unntatt tyttebær, i en stor kjele. La det først kom opp til kok, før du la det småkoker i 50 minutter, til det tykner og det er ingen væske igjen.

2

Tilsett tyttebær og la småkoker i 10 minutter.

3

Ause varm chutney oppi varme, steriliserte glas og forsegler. Bevare i en kjølig, mørk plass. Holdbar i opp til 6 måneder. Ha i kjøleskap etter åpning.

Eple og Tyttebær Chutney