På Gamlebutikken på Hjelle er den ekte viktig for oss. Heimelaget, god mat. Enkelt. Emma, som driver Gamlebutikken, kjem fra England, så maten for inspirasjon både fra Norge og Storbrittania. Her vil vi gjerne deler noko av vår favoritt oppskrifter.

Sett ovnen til 180C, under-over varme
Kle en langpanne (cirka 35cm x 28cm) med bakepapir
Pisk egg og sukker sammen til kvit.
Smelt smør i en kjele på middels varmen. Ta av varmen og tilsett sjokoladen.
Rør sammen med egg og smør.
Bland melet, bakekakaoen og vaniljesukker. Bland sammen med resten av ingrediensene.
Hel deigen opp i langpannen og steike til hard på toppen, men ikkje heilt gjennomsteikt. Dette variere fra panne til panne. Alt fra 25min til 40min.
Lykke til!!
La kaka kjøle ned i panna. Dryss med melis før servering.
Ingredients
Directions
Sett ovnen til 180C, under-over varme
Kle en langpanne (cirka 35cm x 28cm) med bakepapir
Pisk egg og sukker sammen til kvit.
Smelt smør i en kjele på middels varmen. Ta av varmen og tilsett sjokoladen.
Rør sammen med egg og smør.
Bland melet, bakekakaoen og vaniljesukker. Bland sammen med resten av ingrediensene.
Hel deigen opp i langpannen og steike til hard på toppen, men ikkje heilt gjennomsteikt. Dette variere fra panne til panne. Alt fra 25min til 40min.
Lykke til!!
La kaka kjøle ned i panna. Dryss med melis før servering.

Bland alle ingredienser
Dekk med plast/ kjøkkenhåndkle og heve i 30min
Ha opp i 2 oljet brødformer. Heve under plast/ kjøkkenhåndkle i 45min. Sett ovnen på 225C.
Steik brødene i 45min på 225C.
Ingredients
Directions
Bland alle ingredienser
Dekk med plast/ kjøkkenhåndkle og heve i 30min
Ha opp i 2 oljet brødformer. Heve under plast/ kjøkkenhåndkle i 45min. Sett ovnen på 225C.
Steik brødene i 45min på 225C.

Start dagen før med å bløttlegge rosinene og fruktblandingen i cognacen og appelsinjuice. Dekk med plast.
Dekk en 20cm rund eller firekantet form med 2 lag med bakepair. Binde 2 lag med gråpapir rundt utsiden av kakeformen med hyssing.
Sett ovnen på 150C, under- og overvarme.
Neste dag, - tilsett cocktail cherries og nøttene til rosinblandingen.
Dryss melet og krydderet gjennom et dørslag.
Pisk smør, sukker og sitronskall til kvit.
Tilsett eggene litt etter litt, piske godt mellom kvart egg.
Rør forsiktig inn første halvdel av melet til blandinga og deretter resten av melet.
Rør inn fruktblandningen.
Deigen skulle være våt nok til å skli av en skei. Om det litt for tørt og henger fast til skeien, tilsett meir appelsinjuice.
Spre kakedeigen ut i en 20 cm rund, eller firkantet kakeform. Pass på at det er ingen luftlommer ved kantene av formen. Du kan også lage en 2 cm dyp hul midt i kaka, så at kaka blir flat på toppen når ferdig steikt.
La kakeformen stå på avispapir eller gråpapir i ovnen til å beskytte mot oversteiking.
Bake i cirka 3 timer og 45min. Etter 1,5 timer kan du dekke kaka med gråpapir.
Når kaka er ferdig steikt, la det kjøle ned i formen.
Oppbevar kaka i fleire lag bakepapir i en lufttett boks. Sånn kan den stå i fleire måneder etter dynking
Dynking:
Prikke kaka overalt med en stoppenål eller tynn pinne. Dynke med 2ss cognac, 3 ganger totalt med nokre dagers mellomrom. Kaka kan gjerne stå 2 måneder pakket i bakepapir i en lufttett boks før den blir pyntet ferdig til jul!!
Pynting:
Kok opp 4ss med appelsinmarmalade i en liten gryte med litt vatn. Sil.
Bruk en liten børste å spre marmeladen over heile kake.
Rull ut marsipan og dekk heile kaka.
Pensle over marsipanen med vatn.
Rull ut kvit fondant og dekk over marsipanen.
Prikk ut stjerner fra extra fondant eller bruk fantasi til pynting!!
Ingredients
Directions
Start dagen før med å bløttlegge rosinene og fruktblandingen i cognacen og appelsinjuice. Dekk med plast.
Dekk en 20cm rund eller firekantet form med 2 lag med bakepair. Binde 2 lag med gråpapir rundt utsiden av kakeformen med hyssing.
Sett ovnen på 150C, under- og overvarme.
Neste dag, - tilsett cocktail cherries og nøttene til rosinblandingen.
Dryss melet og krydderet gjennom et dørslag.
Pisk smør, sukker og sitronskall til kvit.
Tilsett eggene litt etter litt, piske godt mellom kvart egg.
Rør forsiktig inn første halvdel av melet til blandinga og deretter resten av melet.
Rør inn fruktblandningen.
Deigen skulle være våt nok til å skli av en skei. Om det litt for tørt og henger fast til skeien, tilsett meir appelsinjuice.
Spre kakedeigen ut i en 20 cm rund, eller firkantet kakeform. Pass på at det er ingen luftlommer ved kantene av formen. Du kan også lage en 2 cm dyp hul midt i kaka, så at kaka blir flat på toppen når ferdig steikt.
La kakeformen stå på avispapir eller gråpapir i ovnen til å beskytte mot oversteiking.
Bake i cirka 3 timer og 45min. Etter 1,5 timer kan du dekke kaka med gråpapir.
Når kaka er ferdig steikt, la det kjøle ned i formen.
Oppbevar kaka i fleire lag bakepapir i en lufttett boks. Sånn kan den stå i fleire måneder etter dynking
Dynking:
Prikke kaka overalt med en stoppenål eller tynn pinne. Dynke med 2ss cognac, 3 ganger totalt med nokre dagers mellomrom. Kaka kan gjerne stå 2 måneder pakket i bakepapir i en lufttett boks før den blir pyntet ferdig til jul!!
Pynting:
Kok opp 4ss med appelsinmarmalade i en liten gryte med litt vatn. Sil.
Bruk en liten børste å spre marmeladen over heile kake.
Rull ut marsipan og dekk heile kaka.
Pensle over marsipanen med vatn.
Rull ut kvit fondant og dekk over marsipanen.
Prikk ut stjerner fra extra fondant eller bruk fantasi til pynting!!